УЕБ ЗА ТЕБ

CMS или къстъм сайт?

CMS или къстъм сайт??
[post-views]

CMS или къстъм сайт?
Това е въпрос, който ни задават често. За това ще се опитаме да ви дадем нашето мнение, решението обаче остава ваше 🙂

Регулярните и най-популярни CMS-и, като WordPressJoomlaDrupalPrestaShop… са доста подходящи за всякякъв вид сайтове. Всичките разполагат с конструктори на съдържание, което на практика дава пълна свобода за дизайна.

Благодарение на конструктори, като Elementorможем да направим сайт с каквато визия клиента желае. Преди няколко години за това се изискваше доста писане на код. В следствие на което, крайния резултат беше скъп сайт, който те обвързва с програмиста/фирмата за “вечни времена”..

Сега това се промени, сайтовете са динамични, използват “”drag & drop” принцип на създаване на страници, продукти, категории, менюта, контактни форми и други.
Административна поддръжка на сайтове

Какво ви препоръчвам.....

Ако много искате сайта ви да е къстъм написан, само за вас, тогава се пригответе за сериозни разходи, които да отделите. Защото това е много специфичен труд, като сложност, изпълнение и познания. Освен това, ще трябва да плащате и доста повече за поддръжка. Както и за добавяне на нови функционалности, корекции, покриване на нови изисквания за браузъри… 

И не на последно място ако решите да смените разработчика и компанията, гарантирано няма да ви бъде по-изгодно във финансово изражение. Следващите, които ще работят или поддържат сайта ви или е-магазина, ще трябва да прегледат целия код. За  да търсят Back doors или други пропуски. А това е време и скъпоструващ ресурс, който ще ви бъде калкулиран в цената.
Ако това не ви спира, значи имате отговора, къстъм сайта е вашето решение за присъствие в уеб мрежата 🙂

CMS или къстъм сайт??

CMS или къстъм сайт? Каквото и да е вашето решение, то е правилно. Защото за да имате успешен бизнес, трябва да присъствате в уеб мрежата, по един или друг начин 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email