УЕБ ЗА ТЕБ

Хостинг и домейн, как да изберем правилно?

Хостинг и домейн, как да изберем правилно?

Хостинг и домейн, как да изберем правилно?

Това е най-често задавания въпрос от клиентите ни. Как да намеря гъвкав и изгоден хостинг план, който да отговаря на изискванията им.  Да, има много хостинг компании от цял свят, предлагащи тази услуга. Което прави избора наистина е огромен, но ето и малко полезни съвети за вас. Ако ползвате WP то изберете хостинг за WordPress, който е оптимизиран за този CMS.

Хостинг и домейн, избор на план

Изберете план който отговаря изцяло на изискванията на CMS платформата с която ще се прави или е направен сайта ви.  Най-популярните платформи към момента в световен машщаб са: 
WordPress, Joomla, Drupal, Laravel, Opencart, PrestaShop… и още много. За това е хубаво хостинг плана ви да е за съответната CMS система. Това ще Ви даде предимство за по-добрия перформънс на сайта или е-магазина ви.

Хостинг и домейн, основни параметри

Гледайте за заложените параметри на избрания от Вас хостинг план. Най-често срещаните ограничения за в броя на Inodes, процесорно време и  RAM паметта. А това са едни от основните параметри, които изискват повече ресурс.

Хостинг за WordPress

Административна поддръжка на сайтове Хостинг за WordPress
 Хостинг за WordPress

Ако сайта ви е изграден/задвижван от CMS WordPress, хубав би било и хостинга, който избирате да е за тази система за управление на съдържанието. Защото там ще намерите инструменти с които да улесните работата на сайта, както и неговата скорост и защита.

Хостинг и домейн, Inodes 

Inodes, това са файловете във вашия сайт, имейла акаунти и бекъпи. Те нарастват постоянно и трябва да се внимава, да се избере план с повече Inodes. Те не са пряко свързани с файловото пространство, което се измерва в GB, внимавайте за това.

Хостинг и домейн, процесорно време

Процесорното време, то е от особено значение когато се прави вашият сайт. Или това е времето което определя, колко време ще можете да работите по дизайна на сайта си на ден. След изчерпването му, на практика не можете да работите по сайта си. Сайта става бавен, дава бели екрани и т.н.

Хостинг и домейн, рам памет

RAM паметта е също от основно значение за безпроблемната работа на един сайт/е-магазин. Също така доста плъгини имат минимални изисквания за този параметър за да работят безпроблемно. Нормалните параметри за паметта са 512/768/1024 MB. Разбира се, има хостинг компании, които дават много повече, което е много по-добре.

Хостинг и домейн, Cpanel

C-panel, неговото наличие е важно за безпроблемното администриране на ресурсите на вашият сайт, пощи и т.н. През него се правят настройки на mysql бази данни, потребители, активиране на Litespeed кеш. Също така можете през C-panel да създавате служебни имейли, на които да задавате квоти за обема им и много други неща. Не на последно място пак от този C-panel можете да ограничавате достъпа до различни директории на сайта ви. Така че, избирайки хостинг план, искайте да разполагате и с този удобен инструмент. Ако ползвате хостинг за WordPress, в c-panel си ще намерите доста полезни модули за управление и менъжиране на Вашия сайт.

Хостинг и домейн,  цена

Цената, внимавайте за нея след първата година. Практика е първата година тя да е много по-ниска от регулярната такава. За това винаги гледайте стандартната а не промоционалната цена. Хостинг за WordPress, би ви свършил отлична работа ако ползвате тази система и то на добра цена.

Избор на домейн
Домейн, хубаво е да го избирате според дейността си, не според името на компанията ви. Това ще помогне за по-ефективната и качествена SEO оптимизация.
Окончанието на домейна, то също се избира според предмета на дейност на компанията ви. Най-популярните окончания са: com, net, eu, org, biz, online, bg. Но има още много възможности за избор на домейни. И тук също внимавайте за цените, защото има промоции които след първата година са доста солени….
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Изграждане на уеб сайт, уеб дизайн, SEO оптимизация и поддръжка на сайтове