УЕБ ЗА ТЕБ

Повече продажби онлайн, как?

Повече продажби онлайн, как?

Повече продажби онлайн, как?

Искате повече продажби онлайн, как да се получи това? Това е въпрос, който ни клиентите ни доста често задават. За това ще се опитаме да ви дадем нашето мнение, решението обаче остава ваше 🙂

Във време на абсолютна дигитализация и глобална пандемия, онлайн продажбите са един от основните начини за пазаруване. 

В глобален мащаб електронните магазини и онлайн платформите за търговия се увеличават главоломно (ежеминутно, без преувеличения). Всеки който има е-шоп иска да продава повече и повече.  И тук ще ви дадем няколко полезни съвета: 

  1. Пишете новини, ревюта свързани с предстоящи или налични вече продукти услуги.
  2. Правете подробно и уникално описание на продуктите, продуктовите категории които имате.
  3. Повече и по качествени снимки, изключително важно за избора на потребителя.
  4. Добавяйте видеа, това тенденциозно се налага в практиката за онлайн търговия.
  5. Създаване на отделен подсилващ трафика сайт тип блог.
  6. Купони за отстъпки.
И сега, по-подробно.....
Повече продажби онлайн, как?

За новините и ревютата…

Когато пишем за новина или ревю за предстоящ или вече наличен продукт, е хубаво да е изчерпателна и подробна. Да се описват подробно неговите предимства и характеристики, на разбираем за посетителя език. Слагайте хипер линк към страницата на продукта, оцветете го за да е различим или го подчертайте, може и двете. Също много полезна опция е ако, като публикувате в магазина си ревю или публикация, то тя автоматично да се публикува във социалните мрежи.

За продуктите и продуктовите категории…

Тук важи същото правило, изчерпателно и подробно описание за продукта. Пълни характеристики на състава или други технически спецификации. Желателно е да има възможност за писане на коментари за всеки продукт. Като това могат да правят само клиенти които вече са го закупили. И не на последно място по важност е условието, всички описания да бъдат уникални.

Никога…

Не ползвайте описания от други сайтове, или тези които получавате с продукта. При всички случаи, те вече са публикувани в интернет и Google няма да ги припознае, като уникално съдържание.
Можете и да се възползвате от наемането на професионален копирайтър, който да свърши това, вместо вас.

За снимките…

Слагайте повече и качествени снимки в продуктовите страници, категории или ревюта на продукти. Това ще помогне при клиентския избор. Същевременно ще компенсира нуждата от живия контакт с продукта (физическото посещение на вашия магазин).

За видеата…

Видеото е изключително полезно при представяне на продукти и услуги. То дава възможност да се види цял един процес на действие. В днешно време създаването на видео клип, дори и непрофесионален е препоръчително. То е стъпка гарантираща ви повече продажби онлайн.

За блога….

Друга и вече доста честа практика е създаването на страничен сайт тип блог. В който да се публикуват новини и ревюта цялостно или частично свързани на предлаганите от вас стоки и услуги. 

И още малко….

Като във всяка публикация да се поставя линк, към съответния продукт или услуга. Това засилва трафика и посредством външния лик билдинг води посетителите на блога в сайта ви. Като това се случва от външна препратка. Хубаво е и в сайта да се сложи линк към блога на едно или две места за обратна свързаност.

За купоните….

Купони за отстъпки, това е магнит за посетителите, който ги превръща в потребители, клиенти, клиенти.
Добавяйте купони към повече продукти, това е гарантирано средство за повече продажби онлайн. Дори и с по-малка печалба, когато имате повече продажби това компенсира отстъпките, които правите.

Публикации в други медии

Инициирайте публикации в други медии, които да водят към вашия сайт/магазин. Това помага за увеличаването на посещенията. Като в замяна вие публикувайте в вашия сайт блог, нещо за медията, сайта публикувал за вас.  Като задължително сложите препратки към него.

Повече продажби онлайн, как?

В заключение...

Всичко написано по-горе е след внимателен и подробен маркетингов анализ, който е правен в продължение на години. Това не изчерпва всичко, което ще увеличи онлайн продажбите ви, а е просто отправна точка за едно по-добро начало и повече финансови приходи от вашия електронен магазин.

Материала по темата, “Повече продажби онлайн” е напълно авторски!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Изграждане на уеб сайт, уеб дизайн, SEO оптимизация и поддръжка на сайтове