УЕБ ЗА ТЕБ

Лаптоп сервиз, как да подготвим машината?

1691349279411

Лаптоп сервиз, как да подготвим машината?

Почистете и окомплектовайте лаптопа, занесете го в подходяща чанта или раница. Почистването става със специална кърпичка за почистване на лаптопи, ако не с навлажнена обикновена кърпичка. Не забравяйте да вземете и зарядното устройство на лаптопа. 

Лаптоп сервиз, парола на лаптопа

Ако лаптопа ви има парола за отключване е препоръчително да я предоставите в сервиза. Но, ако имате възможност преди това изтеглете чувствителната информация от диска си. Както и деинсталирайте браузъра, с който правите онлайн банкиране и или достъпвате през него социалните си профили, имейли и други. Това ще ви спести изтичане на информация. 

Лаптоп сервиз, най-чести проблеми

Едни от най честите причини за посещение на сервиза за лаптопи е прегряването на машината. Това се случва поради няколко причини: 

  1. Прегряване на лаптопа, много често лаптопите се използват върху неравни повърхности, не позволяващи правилното отвеждане на топлия въздух. Не поставяйте машината си в леглото или върху краката си. Защото така запушвате отворите на дъното и не позволявате притока на въздух нужен за охлаждане.
  2. Ненавременна подмяна на термо паста и термодъвка, които служат увеличаване на топлопроводимостта от процесора/видеокартата към охладителя/радиатора. Те трябва да се сменят веднъж годишно за да може вашият лаптоп да се охлажда правилно.
  3. Разливане на течности върху клавиатурата на лаптопа. Това е доста често срещано деяние, което причинява сериозни проблеми. Особено ако в течностите е имало захар, мед или други подсладители.  В 90% от случаите се подменя клавиатурата на устройството. 
  4. Повредено зарядно на лаптопа. Ако повредата е в самото зарядно се закупува ново и проблема се решава. Но понякога се налага подмяна на куплунга за зареждане, който се разбива.
  5. Подмяна на дисплей на лаптопа. Когато се наруши целостта на матрицата или тя прото изгори. Подмяната и става значително лесно при повечето модели.
  6.  Надграждане на лаптопа.  Когато искаме да добавим повече RAM памет или да увеличим дисковото пространство или и двете неща заедно. 
  7. Преинсталиране на операционната система на лаптопа. Препоръчвам ви да посетите лаптоп сервиз в който ще Ви инсталират оригинален Windows, който има лиценз/ключ. Това ще ви спести изключително много проблеми, както и загуба на информация.
  8. Почистване на лаптопа от вируси. Да, за съжаление никой не е застрахован от това да зарази машинката си с вируси. Но, ако използвате добър антивирус и внимавате какви сайтове посещавате, както и какви имейли отваряте. То тогава значително ще ограничите риска да си завъдите гадинка в машинката.
Надявам се да съм ви бил полезен с тази статия, и да съм ви дал добри съвети.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Изграждане на уеб сайт, уеб дизайн, SEO оптимизация и поддръжка на сайтове