УЕБ ЗА ТЕБ

Как да предпазим IP-то си от черен списък?

Как да предпазим IP-то си от черен списък?
[post-views]

Как да предпазим IP-то си от черен списък? Много хора не подозират че тяхното IP е добавено в черен списък. Както и че, то се засича като атакуващо IP от много уеб защити и бива блокирано. 
Това се случва най-често, когато изпращаме масови мейли, в повечето случаи те се пращат от личния или служебен имейл. За съжаление доста получатели които не искат да получават такива рекламни имейли ги докладват, като SPAM/FISHING съобщение. След определен брой такива докладвания на тяхното IP, то бива добавяно в черни спам/фишинг. А това е доста сериозен проблем, защото когато се праща имейл от такова заразени IP, то той отива автоматично в SPAM папката на получателя, дори и да не е SPAM.
Вижте на изображението по-долу, как се засичат заразените IP адреси.

Какво ви препоръчвам.....

Всички наши сайтове, които правим имат масмейилинг система, която напълно автоматично изпраща имейли до много потребители. Като могат да се правят различни кампании, да се добавят потребители в един или повече списъци.
За всяка отделна мейлинг кампания се прави отделен шаблон, който изглежда добре и привлича вниманието. Също така има и линк за отписване, така шанса ви да попаднете в SPAM черен списък се свежда до минимум.

Отделно от това на сайта се появява поле, което е за записване на новини и промоции, така посетителите ако проявяват интерес сами се абонират.

След стартиране на мейлинг кампанията, вие виждате колко от получателите са отворили имейлите, колко са се отписали и колко са кликнали на линковете, които водят към вашият сайт. Тази статистика ви помага да подберете правилната група получатели и да и изпращате материали, ревюта и промоции, които ги интересуват.

Как да предпазим IP-то си от черен списък?

Други проблемни IP-та са тези на мобилните телефони. Повечето оператори ни дават динамични IP-та, които в 90% са в такива черни SPAM списъци.
Тук можете да проверите вашето домашно, служебно или мобилно IP.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email