УЕБ ЗА ТЕБ

Как да изберем подходящ домейн?

Как да изберем подходящ домейн? Избор на домейн

Как да изберем подходящ домейн за бизнеса си? Защото правилния избор на домейн е от огромно значение един успешен бизнес. 

  1. SEO оптимизацията на сайта зависи много от избoра на правилен домейн. Това определя до голяма степен и ранкирането на бизнеса ви в Google.
  2. Брандирането на работно облекло, визитки, служебни автомобили, бланки и други. На всички тези места ще се чете вашия домейн, имайте това в предвид при избор на домейн.
  3. Офисните ви пощи, които ще създавате ще окончават на вашия домейн.
  4. Лесното изписване на домейна го прави и удобен за запомняне.
  5. Когато купувайте домейн гледайте внимателно за цената след първата година. Защото много често я е различна от промоционалната. Като понякога разликите са наистина шокиращи и то не във ваша полза. 

Какво ви препоръчвамe.....

За това е хубаво домейна да е пряко свързан с предмета ви на дейност, така по-лесно се разбира за вас и бизнеса ви.
Например, ако сте стоматолог е хубаво да има нещо “дентално” в домейна, като за пример давам “dentals-shine”,  “toot-health”…или нещо подобно.

В някой случай, когато имате изградено име на пазара, можете да сложите и името си, но то ще е разпознаваемо само от хора които ви познават. Като така губите доста голяма част от търсещата в мрежата клиентела, която не знае за вас. Защото търсят по други общи критерии, не по име, фамилия….

Как да изберем подходящ домейн? Избор на домейн?

Хубаво е да се има предвид и окончанието на домейна, когато правим избор на  домейн на сайта си .

Ако сайта е бизнес насочен е хубаво то да е “com”или “biz”.

Ако сайта е информационен окончанието на домейна може да  “info”.

За правителствени сайтове се ползва окончанието “gov”.

Също така напоследък много често се използва и окончанието “eu”.

Но….

Най-популярните домейни окончават на “com”, те са и най-добре SEO оптимизиращите се към днешна дата.

Важно е при избор на домейн да се гледа не първоначалната цена, а цената за подновяване, защото в не рядко случаи тя е доста по-висока.

Домейна се заплаща за време, цената която плащате е за година, две или три. При не подновяване на домейна, той се пази за вас още 1 месец, след изтичането на датата за плащане. След това е наличен за закупуване от други клиенти.

 

Имайте предвид, че един домейн може да бъде следен от тъй наречените “Domain Hunters” и след изтичането на 30 дневния гратисен период да бъде закупен с цел препродажба но на МНОГО ПО-ВИСОКА ЦЕНА!

В не рядко случай компании плащат многократно повече (колосални суми) за да си върнат обратно домейна, който са пропуснали да платят!

Имаше такъв случай преди години, с известна международна компания за газирани напитки, която заплати на Domain Hunter 555 000 долара за да и бъде върнат домейна.
За това нашият съвет е проверявайте пощата си редовно, там идват едномесечни предизвестия за изтичане на домейна на сайта. Желателно е да си направите специална папка с висок приоритет, която да синхронизирате със всичките ви устройства.

Домейните са с глобално позициониране, което значи че един домейн важи за цял свят, не само за дадена страна или регион.

Как да изберем подходящ домейн? Избор на домейн

За съжаление повечето хубави домейни са заети/регистрирани, в повечето случаи. Но тук можете да проверите и регистрирате домейн, който би ви допаднал и с подходящо окончание.

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали да намерите отговор на въпроса,  “Как да изберем подходящ домейн”? 
Ако имате въпроси, мнения или предложения не се колебайте да се свържете с нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email