УЕБ ЗА ТЕБ

Как да защитя сайта си?

Как да защитя сайта си?
[post-views]

Как да защитя сайта си?

Както се казва, въпрос за милиони и то не на шега. Атаките срещу сайтове се увеличават в глобален мащаб ежеминутно. Като паралелно с това, те стават все по добре написани, организирани и проведени. Не малко големи сайтове “паднаха в боя”, като за тяхната защита се грижат професионалисти в бранша. 

Ето и малко съвети, как да защитим сайта от хакерски атаки.

 1. Използвайте плъгини, компоненти, модули за защита. Те вършат прекрасна работа за тази цел.
 2. Променете пътя до администрацията на сайта си, не оставяйте пътя който е по подразбиране.
 3. Слагайте Captcha защитна проверка на формите за контакт, запитване и логин формата.
 4. Използвайте сериозна парола, която не се разбива лесно, можете да проверите тук вашите пароли. Сайта показва за колко време могат да бъдат разбити. 
 5. Използвайте плъгини, модули, компоненти и теми само с лиценз. Свободно предоставените такива, които иначе са платени със сигурност са заразени или имат Backdoor. И чрез него може да се достъпи администрацията на сайта.
 6. Ъпдейтвайте темите, плъгините и модулите редовно. Често ъпдейтите са именно за това, за да запушат пропуски и “дупки” в сигурността.
 7. Ограничете достъпа на служителите които работят в сайта. Осигурете им права само до ресурсите от които имат нужда за да работят.
 8.  Редовно архивирайте сайта си, пазете актуален бекъп на отделен носител или в отделна директория на сървъра. При нужда сайта може да бъде въстановен бързо и безболезнено.
 9. Желателно е да имате договор за поддръжка на сайта с компетентна фирма, за да си спестите главоболия.
 10. Не достъпвайте администрацията на сайта от случайни устройства, както и не давайте достъп на случайни хора до вашето устройство (таблет, лаптоп или компютър).
 11. Използвайте SSL сертификат с по-високо ниво, това е за вашата сигурност по-добре.
 12. Използвайте защита тип Security Headers, за да ограничите максимално рисковете от пробив сайта си.
Как да защитя сайта си?

Как да защитя сайта си?

Като цяло защитата на един уеб сайт или електронен магазин (без значение, какво е) е доста комплексна и сложна работа. Нужните познания, които трябва да имате са доста високи. Нашият съвет е да използвате платени теми, плъгини, модули и компоненти. Да, по-скъпо е но и много по-сигурно. В никакъв случай не инсталирайте в сайта си nulled плъгини.

Как да защитя сайта си, SSl сертификатите

Използвайте SSL сертификати, особено за е-магазините е задължително да са платени. Можете да проверите нивото на защита хедъра на сайта ви тук. И да видите как е индексиран, като ниво на сигурност. 


Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Изграждане на уеб сайт, уеб дизайн, SEO оптимизация и поддръжка на сайтове