УЕБ ЗА ТЕБ

Бърз сайт, какво е необходимо?

Бърз сайт, как да се получи това?

Бърз сайт, какво е необходимо?

За да бъде вашият сайт наистина бърз, са необходими няколко неща.

  1. Правилен избор на хостинг доставчик, който да ви предложи оптималното съотношение на цена и качество услугата, отговарящи на вашите нужди. Ако тази задача е непосилна за вас, то ние ще ви отменим. 
  2. Ако сайта ви е на WordPress, то препоръчвам да изберете хостинг  доставчик предлагащ план WordPress hosting. Защото така ще имате достатъчно процесорно време, RAM памет и брой Inodes. И не на последно място, ще имате достатъчно място за сайта си.


  3. Изберете хостинг доставчик, който предлага в плановете си допълнителни модули за подобряване скоростта на зареждане на сайтовете. Като AccelerateWp и LiteSpeed Web Cache Manager.


  4. Максимално оптимизирана тема за вашия сайт, която да не е с излишни хиляди редове код, който няма да се използва а само ще бави зареждането. В повечето случаи ние правим индивидуална тема за нашите клиенти, която е абсолютно съобразена с нуждите им.

  5. Използване на качествени компоненти, модули, плъгини,  които да са от доверени разработчици на уеб софтуер.  Също така е желателно да се използват “PREMIUM”версиите а не “LITE” версии.

  6. Оразмеряване на на всички видове изображения в сайта, така че да бъдат оптимизирани за WEB, по този начин се редуцира значително времето за зареждане на уеб сайта. 

  7. Конвертирайте изображенията в WebP,  за браузъри поддържащи този нов формат. Така сайта ще се зарежда доста по-бързо, ако има  в него много изображения.


  8. Много важно за да имате бърз сайт е да използвате кеширащ плъгин, който да пази кеш на  страниците и да намали заявките към сървъра.


  9. Използване на GZIP компресия на съдържанието, като за целта можете да инсталирате плъгин, както и да използвате вградената такава функция в c-panel на хостинг акаунта ви.


  10. Компресирайте или минимизирайте CSS, HTML, Java скриптовете, които не е наложително да за зареждат всеки път. Можете да използвате плъгини за целта, като това ще облекчи времето за зареждане на сайта.
Бърз сайт, как да се получи това?

Можем да обобщим че за да имате бърз сайт е необходимо да се спазват правилата посочени по-горе. Като разбира се, това не е всичко което може да ви гарантира бързо зареждане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Изграждане на уеб сайт, уеб дизайн, SEO оптимизация и поддръжка на сайтове